God / Goddess image


Madhurashtakam stands as a renowned devotional composition authored by SriPad Vallabhacharya, an Indian sage renowned for his exposition of the Shuddha-Advaita philosophy. 

The composition, structured in eight stanzas, eloquently elucidates the essence of Lord Krishna's presence, virtues, emblems, and themes, conveying the notion that all facets connected to Lord Krishna exude a delightful essence, affirming his dominion over all things sweet.

॥ Madhurashtakam ॥

Adharam Madhuram Vadanam Madhuram 

Nayanam Madhuram Hasitam Madhuram।

Hridayam Madhuram Gamanam Madhuram 

Madhuradhipaterakhilam Madhuram॥1॥


Vachanam Madhuram Charitam Madhuram 

Vasanam Madhuram Valitam Madhuram।

Chalitam Madhuram Bhramitam Madhuram 

Madhuradhipaterakhilam Madhuram॥2॥


Venurmadhuro Renurmadhurah 

Panirmadhurah Padau Madhurou।

Nrityam Madhuram Sakhyam Madhuram 

Madhuradhipaterakhilam Madhuram॥3॥


Geetam Madhuram Peetam Madhuram 

Bhuktam Madhuram Suptam Madhuram।

Rupam Madhuram Tilakam Madhuram 

Madhuradhipaterakhilam Madhuram॥4॥


Karanam Madhuram Taranam Madhuram 

Haranam Madhuram Ramanam Madhuram।

Vamitam Madhuram Shamitam Madhuram 

Madhuradhipaterakhilam Madhuram॥5॥


Gunja Madhura Mala Madhura 

Yamuna Madhura Vichi Madhura।

Salilam Madhuram Kamalam Madhuram 

Madhuradhipaterkhilam Madhuram॥6॥


Gopi Madhura Leela Madhura 

Yuktam Madhuram Muktam Madhuram।

Drishtam Madhuram Shistam Madhuram 

Madhuradhipaterkhilam Madhuram॥7॥


Gopa Madhura Gavo Madhura 

Yashtimadhura Srishtyrmdhura।

Dalitam Madhuram Phalitam Madhuram

 Madhuradhipaterkhilam Madhuram॥8॥


॥ Iti Srimad Vallabhacharya Madhurashtakam Sampurnam ॥